У 2020. регистровано је 543.018 случајева несталих, што је најмањи број у последњих 30 година. Али упркос томе, и даље је добро бити спреман за неочекиване хитне случајеве. На крају крајева, када вас људи траже, што више информација имају о вама, лакше је да вас пронађу.

Али какве информације треба да припремите? И колико често треба да га ажурирате? Читајте даље да бисте сазнали како да креирате фасциклу „Ако нестанем“.

Запишите шта је важно

Не постоји ограничење количине информација које можете да снимите у своју поверљиву фасциклу. И док се ово може мењати од ситуације до ситуације, не заборавите да укључите своје најосновније информације. Међутим, треба да имате на уму да чак и ваше најосновније информације могу да покрију четири или пет страница. То значи да би требало да одвојите време да седнете и припремите овај документ.

Ако не знате одакле да почнете, можете преузети овај документ који је припремио Цриме Јункие Подцаст. Датотека комбинује све што људи који траже да треба да знају о вама, а затим и нешто. Иако не морате у потпуности да попуните документ, прве четири странице су важне да вам помогну да га пронађете.

Шта укључити у свој профил „Ако нестанем“?

Као што је раније речено, не морате да попуњавате све у датотеци. Уместо тога, можете да запишете шта је релевантно у вашем животу. На пример, ако не користите свој профил на друштвеним мрежама често (можда сте напустили друштвене мреже), можете изабрати да изоставите те информације. Или, ако радите од куће и својим темпом, можда нећете морати да попуњавате свој типичан одељак за радни дан.

Важно је да информације о налогу ставите на своје најчешће коришћене друштвене медије и платформе за размену порука. Такође је веома препоручљиво да додате контакт податке људи са којима сте најближи. Било да се ради о породици, пријатељима или сарадницима, чување њихових бројева у фасцикли за хитне случајеве може помоћи да вас обавестимо о потенцијалним проблемима.

Такође можете укључити детаље ако идете на пут, посебно ако идете у иностранство. На тај начин, ако нешто крене наопако, ваши контакти ће знати где да вас пронађу.

када да ажурирате своје информације

Требало би да проверавате фасциклу „Ако нестанем“ најмање сваких шест месеци. На тај начин можете бити сигурни да су ваши контакти и информације и даље ажурирани. На крају крајева, промене животне средине попут изградње путева могу променити вашу рутину.

Такође је важно да ажурирате ако дође до значајних промена у вашем животу, попут новог стана или радног места. На крају крајева, ако нестанете, не желите да људи који вас траже да покуцају на погрешна врата.

Где да ставите фасциклу „Ако нестанем“.

Једна ствар коју треба да знате је да документ „Ако нестанем“ садржи златни рудник информација о вама. Ако га не чувате на сигурном, ризикујете да падне у руке погрешне особе. Све те информације могу трагачу за криминалом дати довољно предности да украде ваш идентитет — или још горе; Могу да га искористе да осигурају да нестанеш.

Најбоље место за све ове информације је код свог поузданог адвоката. На крају крајева, закон их обавезује да штите ваше податке, а ви можете потписати уговор са њима да их објавите само правим људима под правим околностима. Ако немате адвоката, следећа најбоља ствар је да га држите у сефу у банци коме можете приступити само ви и ваши најповерљивији људи.

Најмање препоручљиво место за чување је у вашем дому, али ако немате друго место за чување, требало би да га држите у сигурном документу.

Ко треба да има приступ вашим подацима за хитне случајеве

Када све припремите, време је да одаберете ко треба да има приступ томе. То не мора да буде ваш родитељ или ваша значајна друга особа, али треба да буде неко коме потпуно верујете.

Можете да обавестите више људи о фасцикли „Ако нестанем“, посебно онима који се налазе на другој локацији. Дакле, ако катастрофа задеси вашу област, а они вам нису одговорили недељу дана, могу да вас траже без размишљања о штети која је себи нанета.

Ако сте забринути за безбедност својих информација, можете да креирате и прилагођене фасцикле „Ако нестанем“ додељене одређеним људима. На овај начин, они могу да откључају цео ваш профил само ако се окупе због хитног случаја.

Прва ствар коју људи треба да траже када не могу да вас нађу

Профил „Ако сам нестао“ може помоћи људима који вас траже много брже да вас пронађу.

Ако све ваше информације буду спремне на једном месту, то може осигурати да званичници знају где да почну да траже. Поред тога, можете користити фасциклу као полазну тачку за креирање опште фасцикле за хитне случајеве за своје најмилије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *