Током протеклих неколико година, растућа популарност криптовалута отворила је пут индустрији вредној милијарду долара. Због тога, сада имате широк избор платформи за куповину, продају и складиштење ваших криптовалута. Две најбоље оцењене берзе криптовалута су Цоинбасе и еТоро. Али који би требало да изаберете када купујете криптовалуте?

Овде прелазимо на предности и недостатке обе платформе како бисте могли да одлучите која је најбоља за вас. Почнимо са крипто разменом која је била раније: Цоинбасе.

Шта је цоинбасе?

Цоинбасе је у јуну 2012. основао Бриан Армстронг, бивши инжењер Аирбнб-а. Армстронг се удружио са Фредом Ерсамом, бившим трговцем Голдман Сацхса, у свом подухвату да Цоинбасе буде успешан.

Платформа је почела као услуга која је омогућавала куповину биткоина путем банковног трансфера, али је од тада порасла и еволуирала у најпопуларнију децентрализовану размену у Сједињеним Државама.

Цоинбасе је доступан у многим различитим земљама, укључујући САД, УК, Аустралију, Канаду, Сингапур и неколико европских земаља.

Цоинбасе подржава широк спектар криптовалута, од највећих имена на тржишту као што су Битцоин и Етхереум до стабилних кованица као што су Тетхер и УСД Цоин, и неких мање познатих криптовалута као што су НуЦипхер и Павтоцалл. Са укупно преко 160 подржаних кованица, никада вам неће недостајати опција приликом куповине или продаје криптовалута на Цоинбасе-у.

Платформа је такође одличан избор за оне којима је безбедност главни приоритет, а ево и зашто.

Цоинбасе безбедносне функције

Цоинбасе нуди низ функција које осигуравају да ће ваша средства остати безбедна и недирнута од стране неовлашћених страна. Можете да користите двофакторску аутентификацију да бисте заштитили свој процес пријављивања и да користите Цоинбасе-ов трезор да бисте своје крипто трансакције учинили сигурнијим користећи додатне кораке верификације.

Поврх овога, Цоинбасе сарађује са ФДЦ-ом како би осигурао да сви амерички новчаници на платформи буду осигурани од губитака до 250.000 долара у случају да су средства украдена путем хаковања (иако вам ово осигурање неће бити доступно). Не покрива неовлашћени приступ налогу због губитка ваших података за пријаву).

Цоинбасе чува преко 98% криптовалута на својој платформи у хладњачи. То значи да се скоро сви његови кључеви чувају на физичким уређајима који нису повезани на Интернет. Без интернет везе, сајбер криминалцима је веома тешко да украду приватне кључеве.

Уз све ове сјајне безбедносне функције, можете бити мирни знајући да су ваша драгоцена крипто средства што је могуће безбеднија.

Постоје и две верзије Цоинбасе-а које можете да користите у зависности од вашег нивоа искуства и потреба. Имате стандардни Цоинбасе којег већина корисника држи, или Цоинбасе Про, другачију врсту Цоинбасе налога за оне који веома редовно тргују и имају више искуства у индустрији.

Цоинбасе Про такође нуди функцију која ставља адресе крипто новчаника на белу листу у ваш адресар како би спречила да ваша средства оду негде другде.

Цоинбасе Про нуди детаљније цртање и неке од напреднијих функција трговања, иако можете много да урадите само са стандардним Цоинбасе налогом. Погледајте наше изводе о Цоинбасе и Цоинбасе Про да бисте утврдили да ли вам је потребан Про налог.

Цоинбасе и Цоинбасе Про имају различите структуре накнада, па хајде да разговарамо о томе како ће вам сваки тип налога наплатити.

цоинбасе накнаде

Стандардни Цоинбасе налог не наплаћује никакве накнаде креаторима, што је разумљиво, јер су креатори фаворизовани у односу на оне који преузимају на крипто берзама јер обезбеђују платформу ликвидношћу. Али накнада за преузимање од 1,49%, као и накнада за ширење од 0,5% за фиат трансакције и 1% за крипто трансакције, и даље се примењују.

Цоинбасе Про, с друге стране, користи систем накнаде од произвођача за наплату корисника. Али накнада произвођача и примаоца није постављена у целости. Уместо тога, ове накнаде се мењају на основу износа новца пренетог у трансакцији. За било коју трансакцију мању од 10.000 долара, Цоинбасе Про наплаћује 0,4% творца и 0,6% таксе за преузимање.

Након тога, накнаде се смањују са сваком категоријом износа.
Нажалост, морате да извршите трансакцију преко 300 милиона долара да бисте избегли накнаде произвођача, а накнаде за преузимање се примењују без обзира на износ.

Цоинбасе и Цоинбасе Про не наплаћују никакве накнаде за повлачења и депозите.

Све у свему, Цоинбасе је сигурна и разнолика платформа која је погодна и за крипто почетнике и за професионалце. Иако његове накнаде понекад могу бити мало високе (посебно на стандардном налогу), сигурносне функције и велики распон понуђених кованица и токена чине га одличним избором за све ваше крипто потребе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *