Узбудљиво је водити посао на даљину без седишта, флексибилних распореда и могућности да одете било где у свету док радите. Међутим, то такође може бити тешко и захтева много труда.

Добра вест је да је технологија на вашој страни. Постоји много софтвера који можете да користите да вам помогне да повећате своју ефикасност, поједноставите радни ток, поједноставите процесе и побољшате тимску сарадњу.

Ова листа није коначна, али ево неких алата које можете користити да бисте започели своје пословање на даљину.

1. Систем за праћење кандидата

Било да сте стартуп или велика компанија, можете имати користи од система за праћење кандидата (АТС). Ови софтверски програми вам омогућавају да пронађете све важне информације о свом кандидату—из њихове е-поште, интервјуа, распореда и релевантних података, све на једном месту.

АТС поједностављује регрутацију и регрутацију користећи вештачку интелигенцију за скрининг кандидата, што вам штеди много времена од ручног уклањања кандидата који се не уклапају. Такође вам помажу да пронађете најбоље кандидате рангирајући их на основу њихових вештина и искуства. Неки од најчешће коришћених АТС укључују радне дане и стакленике.

2. Алати за проверу позадине

У овом дигиталном добу у којем преовлађују лажни сертификати и лажни идентитети, провере прошлости су од виталног значаја за одржавање безбедног и безбедног радног места за запослене и клијенте.

Алати за проверу прошлости, као што су ГоодХире и Цхецкер, такође су неопходни за проверу потенцијалних информација које кандидати деле са њима.

Ови алати су у складу са законским захтевима и дају предузећима сопствену контролну таблу која им помаже да управљају и прате резултате својих провера прошлости. Већина ових алата се такође интегрише са АТС-ом и другим великим ХР платформама.

3. Софтвер за управљање пројектима

Управљање удаљеним тимовима може бити изазовно. Софтвер за управљање пројектима пружа једноставан начин за организовање токова посла, праћење индивидуалног и тимског напретка, довршавање пројеката и добијање информација о напретку тима.

Ако водите глобални тим, коришћење софтвера за управљање пројектима као што су Асана или ЦлицкУп може вам уштедети много времена у комуникацији и сарадњи са вашим тимом. Ови алати олакшавају беспрекорну сарадњу између чланова тима унутар платформе — нема потребе за е-поштом и непотребним састанцима!

4. Софтвер за електронски потпис

Вођење предузећа на даљину не значи да можете прескочити важне процесе попут потписивања докумената и уговора. Даљинско подешавање може да изазове потписивање осетљивих докумената.

Нико не жели да дели своје е-потписе а да не осигура да је платформа безбедна. Добра ствар је што алати као што су ПандаДоц и ДоцуСигн олакшавају дистрибуцију и архивирање осетљивих докумената са е-потписима. Постоји много других апликација за потписивање докумената на мрежи које можете погледати.

Е-потписи се сматрају еквивалентним традиционалним потписима. Они су правно обавезујући ако вам стране дозволе да безбедно отпремате датотеке и потписујете дигиталне документе. Међутим, валидност електронског потписа зависи од тога где се у свету налазите.

5. Вики

Дисеминација информација и обука када водите удаљену компанију може бити изазов. Пословни вики служи као централно складиште или база података.

Омогућава свима приступ документима и важним процесима у току рада запосленог. Лако им је приступити, уређивати и делити их, тако да удаљени радници могу да уче о променама, ажурирањима и новим смерницама на послу.

Ово поједностављује пријем, оснажујући нове запослене да се крећу кроз компанију. Олакшава рад на даљину док служи као водич где могу да се упознају са процесима компаније. Неки викији које можете узети у обзир су КСВики и СлимВики. Постоји много других веб локација које ће вам помоћи да направите сопствени вики.

6. Софтвер за идентификацију запослених

Због ограниченог контакта и подршке, многи удаљени радници се често осећају изоловано и занемарено. Бројне студије показују да признање и правовремене, одговарајуће повратне информације не само да побољшавају учинак људи, већ и побољшавају задржавање и задовољство послом.

Платформе као што је МотивоЦити дају члановима тима прилику да упознају друге у тиму, цене једни друге и истакну своје победе, спот бонусе и прилагођене награде које тимови могу покушати и зарадити. Направите значке.

Мотилити омогућава члановима тима да дају мотивационе рупије које запослени могу користити за куповину поклон картица, резервисање летова или донације у добротворне сврхе. Друге алтернативе Мотивоцити укључују Бонеслеи и Кудос.

7. Апликације за размену пословних порука

Рад на даљину неће функционисати без платформе која окупља тим. Иако тимови и даље могу да користе е-пошту, то може бити тешко и дуготрајно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *