ВПН је одличан алат који можете користити да побољшате своју приватност и сигурност на мрежи. Међутим, можда ћете бити изненађени када сазнате да многе ВПН компаније прикупљају податке о праћењу на својим веб локацијама.

Па зашто толико ВПН платформи прикупља податке о колачићима на својим веб локацијама? Да ли то значи да сами ВПН-ови прикупљају информације о праћењу?

Зашто ВПН веб локације користе праћење?

Када посетите веб локацију, много више се дешава иза сцене него што мислите. Задњи део превазилази сложене језике кодирања, елегантну графику и пажљиво написану копију који заједно раде како би се предњи део истакао.

У ствари, није само програмер чији је посао да изгради сајт. Тим који стоји иза већине веб локација за е-трговину обично укључује стручњака за маркетинг или одељење. Њихов посао је да раде са програмером како би привукли посетиоце на сајт и задржали их довољно дуго да донесу одлуку.

Било да продаје ципеле, видео игрице или производе за чишћење, многе од ових веб локација користе праћење као начин за прикупљање детаља о посетиоцима, људима који купују његове производе и где су посетиоци посетили. сазнао о њима. Маркетиншки стручњаци анализирају ове информације како би сузили своју стратегију и прилагодили је својим циљним купцима.

Поред тога, Сајт може да користи трагаче за разговор са сајтовима трећих страна, као што је Гоогле, користећи колачиће или пикселе. На овај начин ће вам рекламни гигант показати оглас као подсетник да сте некада показали интересовање за његов производ или услугу. Неки колачићи могу такође открити друге информације о вама на веб локацији за е-трговину; На пример, ако сте корисник ЛинкедИн-а.

Као и сваки посао, ВПН-ови такође морају да пласирају своје услуге на тржиште. Због тога су маркетиншки тимови усвојили ову заједничку стратегију због њене ефикасности.

Да ли то значи да користите право ВПН праћење?

Само зато што компанија користи заједничку маркетиншку стратегију за продају свог ВПН-а, то не значи да ће њен производ прикупљати и евидентирати информације о вама.

На пример, када посетите веб локацију НордВПН, одмах знате да има праћење. Приказује вашу ИП адресу и ИСП-а на врху како би показао да вас ваше тренутно подешавање не штити од дељења тих података са пратиоцима. Такође можете видети које мере праћења веб локација користи када кликнете на његову Политику колачића.

Компанија држи у тајности употребу трагача на веб локацији. Међутим, примена веома опште маркетиншке стратегије не значи да компанија прикупља и користи ваше податке преко свог ВПН-а.

Нордова политика по том питању је транспарентна. Приликом коришћења НордВПН услуга, које укључују веб локацију и пријаву на налог, Компанија обрађује одређене податке у техничке, аналитичке и маркетиншке сврхе. Такође објашњава зашто се то дешава и како можете да искључите одређена подешавања у апликацији.

Упркос томе што захтева од ВПН-а да обрађује неке податке да би обавио свој посао, или да Норд врши исправке, Норд гарантује строгу политику без евидентирања када користите ВПН услуге, тј. „Ваша интернет активност током коришћења НордВПН услуга се не прати, не бележи , евидентирани, сачувани или прослеђени било којој трећој страни.”

Срећом, Норд, као и многе друге ВПН компаније, објашњава шта ради са вашим подацима тако да можете да урадите оно што мислите да је најбоље како бисте направили информисан избор. Да, то је такође ствар поверења, али и прича о многим апликацијама и уређајима које користите свакодневно.

Ексклузивно за МУО: Уживајте у великој уштеди и 30-дневној гаранцији поврата новца од НордВПН-а!

двапут проверите политику приватности

Можда то није најузбудљивија ствар, али најбољи начин да се уверите да је ВПН прави за вас је да погледате његову политику приватности и уверите се сами. Компаније као што су НордВПН, СурфСхарк и ЕкпрессВПН пружају потпуни преглед начина на који обрађују ваше податке од почетне маркетиншке фазе на својој веб страници до регистрације и коришћења.

Ако вас занима како ВПН, или било који други производ или услуга, користи трагаче на својој веб локацији, такође можете кликнути на Политика колачића.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *