Свако пати од анксиозности с времена на време, али код неких тај осећај може да траје и ван куће и на радном месту. Социјална анксиозност је страх од друштвене интеракције или критике од стране других, па ако се осећате анксиозно пре, током и после посла и борите се да завршите своје свакодневне задатке, на врхунцу свог менталног здравља. Задржати га је важно. са ваше листе.

Постоји много начина да помогнете са својим нивоом самопоуздања, па ево неких места за почетак.

1. Брига о себи

Постављање бриге о себи приоритет је једна од најбољих ствари које можете учинити за анксиозност, а то можете учинити уз помоћ технологије. Ако се осећате преоптерећени послом и заборављате да посветите време својој рутини неге о себи, постоји апликација која ће вам помоћи.

Финцх је апликација за кућне љубимце која прати ваше свакодневно расположење, дајући вам могућност да прилагодите крзненог пријатеља на свом телефону. Поставља вам питања о вашем дану, омогућава вам да бележите своје мисли, подстиче вежбе дисања, прати вас током времена, па чак вам даје и свакодневне речи афирмације. Гледајте како расте током времена. Можете научити нешто ново о себи.

2. Физичке вежбе

Вежба је обично прва ствар која вам падне на памет са анксиозношћу, и то је потпуно тачно. Физичке вежбе чине да се осећате добро у себи и може вам одвратити пажњу од негативног размишљања или разговора са самим собом на радном месту. Не само да ћете ослободити много стреса, већ је успостављање рутине вежбања одличан баланс између радних активности.

Фитбит апликација за фитнес је одлична за управљање симптомима анксиозности, јер можете пратити пулс 90 дана или више. Прегледајте своју активност по сату, број откуцаја срца у мировању, кораке предузете током дана и пратите резултат спавања! Не само да је ово одличан водич за постизање фитнес циљева, већ ћете се осећати самопоуздано када се вратите на посао. Ако желите да креирате сопствени скуп циљева вежбања, погледајте најбоље апликације за брзе сесије вежбања!

3. Спавајте боље

Ако сте целу ноћ радили на том закаснелом комаду за посао, постоји шанса да не следите правилну рутину спавања. Хаотично време за спавање ће допринети повећању анксиозности у радном окружењу, тако да га треба држати под контролом — посебно ако радите више од 8 сати дневно.

Недостатак сна може довести до фрустрације и немогућности да се концентришете, тако да ваше тело мора да ради на најбољи могући начин! Гарантовано је да ће разне апликације опустити ваше тело чим затворите очи, као што је апликација Цалм. Цалм укључује десетине умирујућих прича за лаку ноћ и вођене медитације које ће вам помоћи да се опустите. Гарантовано ће вам помоћи да се осећате слободним да осећате било какве бриге о дану који је пред вама.

4. Придружите се заједници подршке

Данас је онлајн простор део живота више људи него икада раније, а придруживање онлајн заједници истомишљеника на Интернету може помоћи да се угуши осећај самокритичности и сумње на послу. Разговарајте са људима са сличним конфликтима на радном месту.

Да ли вам је тешко да разговарате о проблемима из страха да ће вас шеф одбити? Да ли сте забринути како их ваши колеге виде? Заједнице попут Подршке за социјалну анксиозност имају мноштво категорија којима се можете придружити! Одељци о томе како се носити, истраживати, пријатељство, медицина, уметност и занат и још много тога.

5. Планирајте недељу

Да ли претерујете сваки пут када добијете термин у канцеларији? Планирање ваше недеље може изгледати као тако мали задатак, али је вредно времена да се организујете. Може да дефинише разлику између преоптерећења информацијама и обављања ствари! Одлучите које задатке треба да обавите сваке недеље, а затим креирајте низ блокова током дана да бисте их поделили.

Испробајте апликацију Твеак Цалендар и обратите пажњу на своје обрасце. Ако волите да радите кодирањем боја, онда је ова апликација савршена. Забележите када сте најактивнији и забележите та времена. Имати јасну идеју о томе када треба да завршите ствари даће вам осећај јасноће, што ће смањити ваше осећање анксиозности. Ево неколико прилагођених планера које можете да направите помоћу Гоогле диска.

6. Водите дневник

Записивање ваших идеја на папир је увек било добро за држање ствари отвореним, али шта је са погодношћу коришћења апликација за то? Диаро вам омогућава да састављате уносе, филтрирате своје записе, синхронизујете са Дропбок-ом и користите их на преко 30 језика. Најбоље од свега, потпуно је бесплатно! Запишите своје мисли током дана, идеално како се осећате на послу, и пратите своје обрасце понашања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *