Да ли је грешка Виндовс 0к80070005 зауставила ваш рад на стазама? Не брини. Грешка 0к80070005 је повезана са дозволама за приступ у Виндовс-у, са којом се понекад суочавају корисници када покушавају да ажурирају свој Виндовс или инсталирају нови програм, а немају пуну дозволу за приступ неким датотекама до које долази.

У овом чланку дали смо различите методе за решавање овог проблема. Дакле, без даљег одлагања, ево како можете поправити код грешке 0к80070005 у оперативном систему Виндовс 10.

1. Дајте себи пуну дозволу

Као што је горе поменуто, пошто је код грешке 0к80070005 немогућност приступа Виндовс програмима, први начин да покушате да је решите је да себи дате пуне административне дозволе из подешавања.

То је то. Сада поново покрените систем да би промене ступиле на снагу. Нећете поново видети грешку Виндовс Упдате 0к80070005.

2. Скенирајте за малвер и вирусе

Грешка 80070005 такође може бити узрокована малвером или вирусом, који је можда избрисао или заменио важне системске датотеке, као што је Виндовс Регистри. Да бисте били сигурни да ваш рачунар није погођен малвером, покрените Виндовс заштиту, бесплатну антивирусну алатку коју је направио Виндовс за борбу против малвера и вируса.

Иако, у ретким приликама, Виндовс безбедност може престати да ради, у већини случајева ово је поуздана апликација која може да се супротстави било ком антивирусу треће стране.

Након скенирања, поново покрените рачунар и покушајте да инсталирате Виндовс Упдате; Сада не би требало да се суочите са грешком. Међутим, ако се и даље суочавате са истим кодом грешке 0к80070005, немојте одустати. Пређите на следећи метод и испробајте Цлеан Боот.

3. Урадите чисто покретање

Цлеан Боот је начин да идентификујете апликације које изазивају проблеме са вашим Виндовс-ом. Функционише тако што омогућава вашем рачунару да се покрене са минималним програмима и драјверима, што вам онда помаже да откријете који програми — ако их има — изазивају потешкоће.

Када се рачунар следећи пут поново покрене, покрените апликацију са којом сте имали проблема. Ако се проблем настави, сада знате да га не узрокују програми које сте онемогућили.

4. Покрените Виндовс Троублесхоотер

Виндовс алати за решавање проблема су серија интегрисаних алата које обезбеђује Мицрософт за решавање мањих Виндовс проблема, као што су грешке при ажурирању, Блуетоотх или проблеми са звуком итд.

Могуће је да вас је грешка у Виндовс Упдате-у довела до кода грешке оперативног система Виндовс 0к80070005.

Међутим, ако уређај није могао да поправи грешку „Приступ одбијен“, пређите на следећи метод.

5. СФЦ (провера системских датотека)

Виндовс Систем Филе Цхецкер (СФЦ) је апликација која помаже корисницима да скенирају и поправе своје оштећене датотеке, што у овом случају може у великој мери ометати инсталацију Виндовс Упдате-а. Пратите поменуте команде да бисте управљали овим услужним алатом.

Ако се процес успешно изврши, не би требало поново да видите поруку са шифром грешке Виндовс Аццесс одбијен.

6. Ресетујте дозволе помоћу СубИнАЦЛ

СубИнАЦЛ је бесплатна апликација на командној линији која вам може помоћи да промените дозволе за датотеке, фасцикле, регистре и друге објекте. У неким ситуацијама, овај метод може да функционише веома добро. Пратите доле наведене кораке да бисте се заувек решили кода грешке 0к80070005.

Сачувајте датотеке као ресет.цмд у свим датотекама. Након тога, покрените датотеку као администратор тако што ћете кликнути десним тастером миша и изабрати Покрени као администратор. Затим ажурирајте програм и избришите .цмд датотеку.

7. Ручно ажурирајте Виндовс 10

Ако сте наишли на код грешке 0к80070005 током Виндовс Упдате-а, ручно ажурирање може бити решење за вас. Да бисте ручно ажурирали свој Виндовс, користићете Виндовс Упдате Цаталог.

Иако се Виндовс ажурирања преузимају и инсталирају аутоматски, понекад се појаве грешке. И ту долази Виндовс Упдате Цаталог. Ово је бесплатна Мицрософт веб локација која пружа ажурирања за све Виндовс оперативне системе.

Затим идите на Виндовс Упдате каталог и налепите код верзије Виндовс Упдате у траку за претрагу. Затим кликните на дугме Преузми, што ће приказати искачући прозор на екрану.

У искачућем прозору кликните на везу .мсу датотеке да бисте је преузели. Када се преузимање заврши, кликните на .мсу датотеку да бисте ручно инсталирали Виндовс Упдате. Након тога, поново покрените систем. Ваш Виндовс ће сада радити добро. На овај начин можете заменити шифру грешке 0к80070005 тако што ћете извршити ручно ажурирање.

Нема више Виндовс кода грешке 0к80070005

Дакле, ово је била наша торба да се решимо грешке 080070005. Међутим, ако ниједна од горенаведених метода до сада није функционисала, можете користити Пулверизер да решите све главне проблеме са Виндовсом: ресетовање на фабричка подешавања. Ако сте пратили све горе наведене методе, сигурни смо да сте сигурно пронашли решење за ваш Виндовс 0к80070005 Аццесс Дениед код грешке.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *