Концерт се управо завршио, ви сте на путу кући у задњем делу таксија, скролујете по телефону да видите све снимке из емисије јер не желите да се сада заврши. Постоји само један проблем: све фотографије изгледају мутно или недовољно експониране.

Можда је тачно да камере паметних телефона не могу да се такмиче са професионалним камерама, али постоји неколико трикова за добијање сјајних фотографија концерата уживо на свом телефону, а ми ћемо их све поделити са вама. Пратите ове савете и никада више нећете снимити лоше фотографије својих омиљених бендова.

1. Проверите да ли је ваш телефон напуњен

Не можете да сликате на поквареном телефону, па га пустите да се потпуно напуни пре него што кренете на представу. Покушајте да га не користите ни за шта друго док перформанс не почне, желите да сачувате сваки последњи део батерије јер вам је то можда једина шанса да ухватите свог омиљеног извођача.

У случају да се батерија телефона брзо испразни, проверите да ли вам је дозвољено да понесете повер банк на место догађаја.

2. Немојте укључивати блиц

Није неуобичајено да блиц камере буде забрањен на концертима, али чак и ако је дозвољен, желећете да га држите искљученим. Извођачи су можда већ преплављени свим сценским осветљењем, а гледање непрестаног сјаја у публици може их избацити из игре.

Фласх такође једноставно није потребан. Да би то утицало на вашу тему, морате се веома приближити. Под претпоставком да стојите најмање неколико метара од акције на сцени, блиц вам неће помоћи. У ствари, осветлиће људе тачно испред вас, или чак гриње – није идеално.

3. Одржавајте сочиво чистим

Концерти могу бити неуредни; Прљави су и претрпани. У неком тренутку, ваше руке додирују ваш телефон, а ви то ни не схватате. То значи да ћете додиривати и сочиво.

За ултра јасне фотографије, понесите малу крпу од микровлакана и с времена на време обришите сочиво како бисте га очистили од зноја и прљавштине. Мала крпа која се користи за чишћење наочара је савршена.

4. Не зумирајте (уместо тога приближите се)

Без обзира колико је добра камера вашег паметног телефона, квалитет фотографија ће увек пасти када зумирате. Да ли сте икада приметили да када увећате слику на телефону или рачунару и она на крају изгледа пикселизовано? Па, нешто слично се дешава када ово радите док сликате. Ово ће резултирати нејасним, пикселизираним сликама.

Ако је могуће, покушајте да се приближите субјекту. Ако то није опција, мораћете да се задовољите удаљенијим фотографијама. Али ако заиста очајнички желите да снимите лице уметника, можете да зумирате, а затим да покренете слику кроз апликацију као што је Ремини која ће поништити и побољшати њихове карактеристике.

5. Оставите статив и селфи штап код куће

Можда мислите да је узимање сталка за статив или штапа за селфије добра идеја, само ће вам помоћи да добијете бољи угао, зар не? Наравно, али може и покварити нечије искуство. Ако изгубите контролу над стативом или штапом за селфи у хаосу, то заиста може повредити друге људе. У најмању руку, то може ометати њихов поглед.

Да не спомињемо, на многим концертима је ионако забрањена употреба статива и селфи штапова. Боље је да га оставите код куће пре него што упаднете у невоље или да га одузмете.

И без тога можете добити добар угао. Ако сте далеко од бине, држите руку исправљену, а телефон под углом од 90 степени у односу на под. Ако сте близу, држите телефон под углом мало нагоре, тик изнад чела.

6. Снимајте у Бурст режиму

Права композиција је често она која није форсирана. Не можете предвидети када ће гитариста направити сјајну косу. Дакле, снимајте у брзом режиму. Савршен је за снимање динамичних субјеката; Зато је и измишљен. На тај начин ћете моћи да ухватите све мале детаље које можда нисте ни приметили током емисије.

Да не спомињемо, ако ћете провести дуго времена да сваки снимак буде савршен, то ће вам одузети време које сте могли да проведете уживајући у емисији. Нека ваш паметни телефон уради посао уместо вас.

7. Промените подешавања камере на телефону

У зависности од модела телефона који имате, можда нећете имати пуно простора за маневрисање са овим саветом.

У идеалном случају, желећете да повећате ИСО да бисте повећали осетљивост камере на светлост, али не превисоку, или ћете на крају добити зрнасте слике. Ово можете да контролишете на неким Андроид телефонима, али не и на иПхоне уређајима – уместо тога користите ноћни режим.

Велика брзина затварача је одлична за снимање оштрих слика објеката у покрету. А шири отвор бленде ће пустити више светлости у камеру. Опет, ова подешавања су прилагодљива само на неким уређајима, али увек можете да решите проблеме са изложеношћу касније у апликацији за уређивање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *