Тестови способности су добар показатељ ваших вештина. Они користе научни приступ за процену талената, снага и слабости особе. Тест способности за каријеру је стандардизовани тест који помаже вама и вашим саветницима за каријерно вођење да процените које би професије најбоље одговарале вашим способностима.

САД И већина средњошколаца у Канади полаже тест способности за каријеру. Ако га никада нисте полагали, желите да поново процените своје вештине или тражите промену у професији, ево листе бесплатних тестова способности за каријеру доступних на мрежи који ће вам помоћи да процените своје вештине и истражите нове путеве каријере. може да помогне.

1. Труити Холланд Цоде Цареер Тест

Холандски кодекс Цареер Тест би Трутх заснива се на моделу Холандског кодекса, који класификује људе у шест радних типова личности – реалистични, истраживачки, уметнички, друштвени, предузетнички и традиционални (РИАСЕЦ). Они чине основу за распоређивање људи у различите интересне групе, категорије послова или радна окружења.

Овај тест способности за каријеру процењује вас на основу ваших интересовања, вредности, преференција за различите активности и занимања, како видите себе у односу на то како вас други виде и ствари које избегавате. Холандски кодекс такође има скуп дефиниција, описа и придева који се односе на различите топологије радног окружења.

Тест траје око 5 минута, а резултат добијате одмах. Сазнаћете више о вашим примарним и секундарним интересима, каријерама које су погодне за ове области, вашим најбољим каријерама, као и профилима посла, просечним платама и изгледима за развој каријере.

Резултати такође пружају информације о врстама послова које треба избегавати. Увек је добро унапред научити да кодирање није за свакога, а затим правити скупе грешке у каријери.

2. Цареер Екплорер Бесплатан тест за процену каријере

Бесплатни Цареер Екплорер-ов Цареер Ассессмент Тест је 30-минутни тест личности и способности. Одговорићете на бројна питања како бисте проценили свој тип личности, подударање каријере и образовање.

Поред оцењивања вашег интересовања за разне активности, од „Свиђа ми се“ до „Мрзи“, неким предузећима ћете такође дати до пет звездица. Најсвеобухватнији скуп питања је о вашем типу личности. Можете да сачувате свој напредак и полажете тест у више седи.

Док је пробна верзија бесплатна, добијате делимичне резултате без куповине претплате. Бесплатни корисници могу да виде 12 најбољих утакмица у каријери и шест најбољих образовних квалификација, поред четири кључне особине личности.

Чланство кошта 48 долара годишње и откључаће ваш извештај о личности, извештај о особинама и остатак ваше каријере и образовања са преко хиљаду могућих опција. Поред тога, плаћени извештаји такође укључују увид у каријеру, куриране понуде за посао, приступ стручном усавршавању и обуку.

Док се извештај о личности фокусира на ваше вештине, снаге и каријеру, извештај о особинама говори о вашим јединственим и ретким особинама које ће вам помоћи да се издвојите у одређеним сценаријима.

3. Кирсее бесплатни тест способности за каријеру

Кеерси Темперамент анд Цареер Репорт помаже испитаницима да истраже опције каријере на основу четири типа темперамента – занатлија, родитељ, идеалиста и рационалиста.

Др Давид Кеерсеи верује да темперамент укључује многе важне компоненте као што су особине личности, навике, комуникацијске вештине, преференције активности, вредности итд. Већина људи се може сврстати у једну од четири категорије темперамента. Сваки темперамент је подељен на четири карактера или типа личности са јединственим снагама и слабостима.

Мораћете да доставите своју е-пошту или да се пријавите бесплатно да бисте започели тестирање и примали своје извештаје. Резултати су засновани на вашим жељама, преференцијама, интересовањима, комуникацијским вештинама, међуљудским вештинама итд.

Извештај ће пружити увид у навигацију на тржишту рада, најбоље опције за каријеру на основу вашег типа личности и података из анкете у индустрији, комуникација и још много тога. Тест траје око 10 до 15 минута, једноставан је и једноставан, а када завршите, добићете уредан ПДФ извештај.

4. О*НЕТ Интерест Профилер Цареер Аптитуде Тест

О*Нет Интерест Профилер садржи скуп алата за самооцењивање за учење о пословним интересима, планирању образовања, тражењу каријере и тражењу посла. 1999. године САД нуди Министарство рада као алат за истраживање каријере, бесплатан је и има богат каталог података о статистици рада, профилима послова, вештинама, луковима раста и још много тога.

Одговорићете на 60 питања да бисте добили резултат процене каријере. Док питања заснована на радној активности имају радио дугмад у распону од потпуно се слажем до потпуно се не слажем, каријере су широко класификоване у пет области посла на основу искуства, образовања и потребног нивоа обуке. Ис. На пример, радници на одржавању земље и послови у машини за прање судова спадају у зону 1 и захтевају мало искуства, образовања или обуке да би били ангажовани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *