Ваше вештине у Мицрософт Ворд-у могу бити боље од вештина дизајнирања ваше веб странице. Дакле, сада можете да га користите да претворите Ворд документ у једноставну Мицрософт Сваи веб страницу и поделите је са светом.

Функција Трансформ то Вебпаге у програму Мицрософт Ворд вам омогућава да креирате интерактивне веб странице које изгледају прелепо на десктопу или мобилном уређају. Не морате чак ни да размишљате о дизајну јер су прилагодљиве веб странице засноване на Сваи шаблону унутар самог Ворд-а.

Ова функција је доступна само за Мицрософт 365 клијенте за Виндовс десктоп клијенте и Ворд за веб.

5 корака за претварање Ворда у самосталну веб страницу

Пошто је ваш Ворд документ камен темељац естетике веб странице, проведите време форматирајући Ворд документ.

Изаберите картицу Датотека > Трансформирај > Трансформирај у веб страницу да бисте отворили панел на десној страни документа.

Прођите кроз сличице стила и изаберите онај најбољи за ваш тип документа.

Стилови су готови шаблони које можете применити на било који документ. Преглед вам показује како ће ваш документ изгледати као самостална веб страница, на монитору пуне величине и на телефону.

Да бисте поделили документ као веб страницу, користите плаво дугме Дели при врху екрана да бисте генерисали везу. Делите веб страницу преко ОнеДриве-а или копирајте и налепите УРЛ са траке за адресу да бисте је поделили са било ким ко има везу.

Динамичке веб странице се могу поново уређивати на Сваи-у у било ком тренутку. Селфи са интерфејсом превлачења и испуштања је једноставан за коришћење и боља опција презентације за оне који имају изазов са ПоверПоинт-ом.

Креативно користите Мицрософт Сваи веб странице

Конверзија из Ворда у веб страницу може бити посебно корисна за ваше старије Ворд документе.

У доба дигиталног приповедања, ова мала, али важна карактеристика је лак начин да поделите своје мисли са светом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *