Потребан вам је десктоп 4К монитор са одличном репродукцијом боја, али не баш као играч? Инноцн 27Ц1У је за вас и не морате да трошите хиљаде. Сада је доступан за америчко тржиште по цени од 400 долара, а у Европи ће бити лансиран следећег месеца. Читајте даље да бисте сазнали шта сам мислио о Инноцн 27Ц1У.

Захваљујући Инноцн-у, нудимо и два потпуно нова 27Ц1У 4К 27″ монитора; један за САД и један за Европу. Формулар за пријаву ћете наћи на крају ове рецензије.

ко је невин?

Инноцн вероватно није бренд за који сте чули, тако да има смисла бити опрезан. На крају крајева, монитор је један од најскупљих делова технологије у кући. А ако радите од куће, екран у који гледате цео дан није нешто што желите да покварите. Срећом, могу потврдити да је 27Ц1У екран одличног изгледа.

Основан 2014. године, претпостављам да је Иннокен започео живот као ОЕМ (произвођач оригиналне опреме: компанија која производи производе за друге компаније да их ребрендирају као своје). Са преко 300 патената на његово име, Инноцн би могао бити у великој мери укључен у истраживачку и развојну страну ствари.

Међутим, након што је последњих година повећао своје производне могућности, Инноцн сада циља на тржиште крајњег потрошача са низом десктоп, преносивих, ултрашироких монитора и монитора оријентисаних на игре. Ово је бренд о коме ћете више чути у годинама које долазе ако успеју да одрже овај ниво квалитета.

27Ц1У Десигн

27Ц1У има једноставан, помало генерички кутијасти дизајн у тамно сивој боји. Као резултат тога, неће се истицати на вашем столу ни по чему осим по квалитету слике. Са постољем има димензије 24,15 к 21,4 к 7,65 инча (ШкВкД) и тежак је 12,5 фунти (5,66 кг).

Четири физичка контролна дугмета се налазе на доњој ивици монитора. Помоћу њих можете да се крећете по систему менија у лавиринту, мењате изворе улаза и брзо подешавате осветљеност или јачину звука.

Занимљиво, ту је и лењир од 20 цм уграђен у базу постоља. Мислим… зашто не? То ни на који начин не умањује свеукупно и може бити корисно за неке.

Снагу обезбеђује екстерна цигла снаге 150В. Ово помаже да се смањи тежина, али такође значи да имате циглу негде на поду. С друге стране, такође је много лакше заменити екстерно напајање него унутрашње, тако да би ово требало да помогне у дуготрајности.

Карактеристике и спецификације Инноцн 27Ц1У

27Ц1У је 4К УХД монитор, што значи да има максималну резолуцију од 3840 к 2160. Може да постигне 400 нита (кандела/м2), и сматрао сам да је прилично светао током типичних досадних британских дана. , Смањење је било једино подешавање које сам на крају променио, остављајући профил боја као подразумевани.

Екран користи ЛЦД технологију са променом у равни (ИПС). Генерално је повезан са великом прецизношћу боја и широким угловима гледања, али је имао лошу репутацију код гејмера због уоченог спорог времена одзива. У данашњим ИПС панелима то није проблем. Инноцн тврди да је време одзива око 10 мс, и наравно, нисам приметио никакво заостајање са Твитцх играћим насловима.

Може – технички – али само за ХДР 400 „стандард“, који одговара осветљености од 400 нита, а ионако није строго дефинисан критеријум за тестирање. Дакле, ако сте озбиљни у вези са ХДР-ом, требало би да потражите Долбивисион или ДисплаиХДР сертификате.

Рекавши то, открио сам да су боје у видео снимку ХДР теста невероватно живе, али не и нешто што бих редовно користио.

Брзина освежавања од 60 Хз је више него довољна за коришћење на десктопу или опуштено играње игара. Међутим, нема подршку за ФрееСинц/ГСинц, променљиву брзину освежавања или овердриве режим, тако да ће хардцоре играчима вероватно недостајати.

Инноцн тврди 100% сРГБ и 98% ДЦИ-П3 покривеност, и укључује испис у кутији лабораторијских резултата калибрације. Иако немам разлога да сумњам у тврдње, нисам опремљен да мерим тачност репродукције боја. Међутим, боје су изгледале тачно у Финал Цут-у и Лигхтроом-у, са природним тоновима и без трака по целој табли. Кутија 27Ц1У то рекламира као “надгледање уметности”, и морам да се сложим.

27Ц1У такође има два уграђена звучника од 5В, али од њих не треба много очекивати. Наравно, бољи је од звучника уграђених у мој Мац Мини, али то није био баш узвишен циљ.

Повезивање

27Ц1У има неке стандардне видео везе, а једну коју можда не очекујете: два ХДМИ 2.0, један ДисплаиПорт 1.4 и један УСБ-Ц. УСБ-Ц порт, као и пренос видео сигнала унутра, може да обезбеди до 65В снаге за повезане уређаје. На пример, то може бити компатибилан паметни телефон или лаптоп, што га чини одличном све-у-једном прикључном станицом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *