Има много ствари о којима треба да размишљате када тек почињете да програмирате. Ако не савладате ПХП, учите Питхон. Ако то није програмски језик, то је нови веб оквир.

Негде морате почети. Када има толико тога да се научи, одакле почети? Најбољи начин да изоштрите своје вештине програмирања је да примените своје знање на један од многих једноставних пројеката програмирања.

Без обзира да ли сте почетник или се враћате кодирању након неког времена, ево најбољих идеја о програмским пројектима које ће вам повећати самопоуздање и учинити вас бољим програмером.

Пројекти програмирања за почетнике

Ако сте апсолутни почетник, желећете да знате основе два језика за означавање веба: ХТМЛ и ЦСС. Разумевање основа ХТМЛ кода је прва ствар коју треба да знате о изради веб апликација.

Ако сте задовољни основама, можете изаћи и испробати један од многих пројеката кодирања за почетнике који се фокусирају на ХТМЛ. Најбољи једноставни пројекти кодирања су убрзани курсеви у самом кодирању. Они померају границе онога што већ знате и дају вам практичну праксу на било ком језику који одаберете.

Ове идеје кодирања су једноставне, чак и ако у почетку нису лаке. Удаљићете се од ових сјајних пројеката кода са две ствари: делом портфеља који можете користити да докажете своју способност програмера и дубљим разумевањем заната.

Неки од ових програмских пројеката ће користити различите језике, као што су Јава или ЈаваСцрипт, али можете користити било који језик који вам одговара. Уронимо у то; Ево наше листе 10 најбољих почетничких пројеката за нове програмере.

1. Направите сопствену игру шаха

Прављење шаховске игре је одличан начин да узмете класичну игру коју већ знате и претворите је у програмски пројекат. Ако желите да изградите основу за каријеру у техници, шах је одлична стартна фигура – игра речи са савршеном намером.

Почећете тако што ћете мапирати своју таблу и своје фигуре. Затим ћете одредити специфичне покрете за сваку врсту комада на табли. Бићете приморани да размишљате о шаху са тачке гледишта програмера, покушавајући да претворите концепте у алгоритме које ће рачунар моћи да разуме.

Погледајте овај видео да бисте почели да учите како да направите сопствени шаховски програм у Јави (и како да га модификујете да бисте направили сопствену верзију). То није баш водич корак по корак, али пружа одличан увид у то како програмери размишљају када креирају сложене пројекте кодирања.

2. Кодирајте мобилну апликацију

Најбољи пројекти кодирања за почетнике наглашавају важност могућности креирања интерфејса прилагођених мобилним уређајима. Не треба вам ништа осим ХТМЛ-а и ЦСС-а да бисте креирали прелепе распореде који се могу радити у Андроид или иОС апликацији. Основни пројекти кодирања попут овог вас уче како да креирате интерфејсе, а не само логику кодирања.

Овај водич вам показује колико је лако направити изглед тако што ћете направити једноставну картицу производа. Ово је одличан начин да вежбате своје дизајнерске вештине. Не морате да копирате код ред по ред; Покушајте да му дате сопствени укус и дајте му изглед који желите.

3. Направите сопствени калкулатор

Израда сопственог калкулатора један је од најбољих пројеката софтверског инжењеринга за почетнике. Прављење калкулатора вам даје вежбу у писању распореда, користећи логику која чита бројеве или симболе из распореда и коришћење логике која обрађује информације да би произвела резултате.

Мали пројекти кодирања као што је овај довољно су једноставни за почетнике и довољно изазовни да вас натерају да двапут размислите. ЈаваСцрипт је одличан језик за упаривање са ХТМЛ-ом и ЦСС-ом за прављење ове апликације.

4. Направите апликацију за листу обавеза

Креирање апликације за листу обавеза за тестирање ваших вештина један је од наших омиљених пројеката забавног програмирања. Садржи све што вам је потребно да направите једноставан кориснички интерфејс: дугмад, анимације, интеракције корисника и догађаје.

Овај видео ће вас провести кроз апликацију користећи велику тројку — ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт. Можете да отпремите коначни резултат у портфолио ако желите да га прикажете. Пробајте да се сами бавите тиме да изазовете себе.

5. Развијте алате за конверзију тежине

Алат за једноставну конверзију тежине је још један пример лаких пројеката кодирања за почетнике. Попут апликација за листу обавеза, пројекти за почетнике кодирања попут овог ће вас изазвати да направите распоред и урадите неку логику која одговара на унос информација у форму.

Када градите пројекте, требало би да их прилагодите својим жељама. Креативност са овим једноставним пројектима кодирања помаже вам да откријете свој идентитет као програмера. Убрзо, ове једноставне идеје за пројекте кодирања ће почети да се развијају и заживеће свој сопствени живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *