Када уђете у свет криптовалута, у суштини упознајете највећу светску крипто берзу, Бинанце. Са 28,6 милиона активних корисника до краја 2021. године, Бинанце је у својој категорији по тржишном уделу, управљајући преко 15% глобалног саобраћаја криптовалута. Односно, ако изузмемо крипто берзу трећег реда, Мандалу, са којом дели своју ликвидност.

Да би служио свим тим милионима корисника, Бинанце је лансирао Бинанце Цоин (БНБ) исте године када је основан 2017. Бинанце Цоин има много намена, али хајде да прво почнемо с тим како и зашто је створен.

Зашто је Бинанце покренуо Бинанце Цоин (БНБ)?

Баш као што приватне компаније излазе на берзу са ИПО (почетне јавне понуде) како би привукле инвеститоре, компаније за криптовалуте имају тенденцију да раде исто са ИЦО (почетне понуде кованица). Са традиционалним покретањем ИПО-а, инвеститори стичу удео у компанији путем акција. Заузврат, ИЦО покрећу токене на блокчејн мрежи.

У случају Бинанце-а, компанија на челу са Цхангпенг Зхао-ом покренула је Бинанце Цоин на Етхереум блоцкцхаин-у са ознаком БНБ. Етхереум је и даље највећа платформа за паметне уговоре са 55% тржишног удела, тако да је био добар позив да изаберете Етхереум за лансирање ЕРЦ-20 токена, стандарда Етхереум паметног уговора, као стандарда Етхереум паметног уговора.

Три године након лансирања Бинанце Цоин-а, Зхао је покренуо Бинанце Смарт Цхаин (БСЦ). Ово је Бинанце-ова верзија Етхереума. Међутим, БСЦ и даље има тржишни удео од 9 пута мањи од Етхереума, што је мање од 6% у поређењу са Етхереумових 55%.

Са лансирањем БНБ ИЦО-а, Бинанце је поделио 10% (20 милиона БНБ) токена, по 0,15 долара сваки, такозваним инвеститорима анђелима. То су приватни, богати појединци који компанијама обезбеђују довољно почетног новца да у потпуности развију своје пословне мапе. Бинанце је задржао 40% (80 милиона БНБ) токена за себе, остављајући 50% преостале БНБ понуде отвореним за јавност.

Максимална понуда Бинанце Цоин-а је постављена на 165.116.760 БНБ. Како је Бинанце растао, БНБ токен је растао, баш као што су то чиниле акције компаније на берзи. Другим речима, замислите да задржите БНБ у 2017. Ово би порасло за 368.137 одсто! Дакле, да сте Бинанце инвеститор са само 1.000 долара вредности у БНБ-у, сада бисте могли да претворите ту једну сому у 2,5 милиона долара.

Сада када разумете разлику између БСЦ-а и БНБ-а и његове услуге као средства финансирања, време је да видите шта заправо можете да урадите са Бинанце Цоин-ом као помоћним токеном.

Објашњење употребе Бинанце Цоин-а

Прво и најважније, Бинанце Цоин (БНБ) представља ваш удео у самој Бинанце. Ако верујете да је компанија спремна да крене још даље, то ће се одразити на цену БНБ-а, што ће вам омогућити да је продате по много вишој цени него што бисте касније купили.

Штавише, БНБ је као и све друге криптовалуте на другим блок-чејновима. Можете заменити БНБ за било који други токен доступан на Бинанце размени. Штавише, компанија вас охрабрује да држите БНБ јер вам даје попуст када плаћате накнаде за пренос/размену у БНБ уместо у другим валутама.

Проширујући се са другим берзама, Бинанце је склопио уговор са Црипто.цом. Ова размена је склопила споразум са компанијама за издавање кредитних картица за издавање кредитних картица подржаних крипто имовином. Бинанце је заузврат видео ово као прилику за Црипто.цом да инкорпорира БНБ као облик плаћања рачуна за кредитне картице. На овај начин, Црипто.цом је продро у већу корисничку базу Бинанце-а, док је Бинанце више прихватио своју матичну криптовалуту.

Слично томе, онлајн трговци могу да се одлуче да БНБ плаћа њихове услуге. То се креће од резервације хотела и летова до плаћања лутријских карата и поклона. Ова листа садржи све онлајн платформе на којима се БНБ може користити.

На крају, Бинанце има своју верзију ПаиПал-а под називом Бинанце Паи. Са БНБ-ом у вашем Бинанце новчанику, корисници могу директно да их користе за куповину код ових трговаца, без икаквих конверзија фиат криптовалута.

бнб механичар за сагоревање

На крају, Бинанце има механизам који осигурава да ће БНБ ценити вредност тако што их чини оскудним. То ради тромесечно спаљивањем, као што је објашњено у званичном Бинанце белом документу. Спаљивање токена једноставно значи њихово уклањање из оптицаја, тако да стварају оскуднији фонд.

На крају, биткоин је постао толико вредан само због свог ограниченог лимита од 21 милион БТЦ. По истом принципу, када су Федералне резерве повећале понуду новца за трилионе долара, то је у великој мери девалвирало долар, што је довело до 40 година високе инфлације. То само показује да је, чешће него не, предаја свог новца компанијама боља опклада од влада.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *