Нетфлик је почео да тестира нову методу која ће помоћи у сузбијању дељења лозинке. Платформа за стриминг тражи од корисника у Чилеу, Костарики и Перуу да плате додатни новац како би делили Нетфлик ван својих домова.

Наравно, Нетфлик зна да ли своју лозинку делите са другима изван свог дома, и упркос томе што штети пословном резултату компаније, они и даље дозвољавају да се то деси – за сада.

Међутим, компанија тестира начине на које би могли имати користи од дељења лозинки. Ипак, иако додатно наплаћивање за дељење Нетфлик лозинки може изгледати алармантно, не би требало да бринете о томе. Зашто овде

Нетфлик тражи од корисника да плате више за дељење лозинки

Нетфлик је најавио планове да корисницима који деле своје лозинке између домаћинстава наплаћује додатну накнаду. У посту на блогу, Нетфлик-ов Цхенгии Лонг, директор за иновације производа, рекао је: „Радимо на начинима да омогућимо члановима који деле ван свог дома, а истовремено плаћају мало више.

Према Лонгу, додатна накнада ће укључивати две нове функције. Прво, чланови у Стандард и Премиум плановима ће имати могућност да повежу до два подрачуна. Поред тога што сваки подналог има свој профил, сваки ће такође имати јединствене податке за пријаву и персонализоване препоруке.

Друго, Нетфлик такође омогућава пренос постојећих информација о профилу као што су историја гледања, Моја листа и личне препоруке на нови налог или подналог. Можда је ово искушење неких фреелоадера да добију своје Нетфлик налоге.

Да бисте уживали у две нове функције, мораћете да платите око 3 УСД додатно. Док је Нетфлик доступан у преко 100 земаља и тврди да има преко 220 милиона претплатника који плаћају, пробна верзија почиње само у три јужноамеричке земље: Чилеу, Костарики и Перуу.

Дељење лозинки је распрострањено, посебно што се тиче забавних услуга, а Нетфлик није изузетак. Дељење лозинке је значајан проблем за Нетфлик, као и други сервиси за стриминг, и штети приходима компаније. Према Лонгу, дељење лозинке утиче на способност компаније да „улаже у сјајне нове ТВ и филмове за наше чланове“.

Нетфлик истражује начин да се позабави дељењем лозинки, а ово је први званични потез компаније да се позабави тим проблемом. Овај потез је занимљив јер Нетфлик не кажњава оне који деле лозинке. Уместо тога, визија компаније је да фреелоадерс који плаћају кривицу плаћају за Нетфлик, или у најмању руку, додају више новца за дељење лозинки како би привукли пажњу обвезника рачуна.

Дакле, ако делите Нетфлик између домаћинстава, очекујте упит корисника који ће од вас тражити да платите више. А са новим функцијама, овај потез компаније пружа добитну ситуацију и за компанију и за кориснике. Ово је пријатељски потез који вас, надамо се, неће натерати да откажете свој Нетфлик налог.

Зашто не би требало да бринете о дељењу Нетфлик-а у овом тренутку

Ако своју Нетфлик лозинку делите ван свог дома, не морате да бринете о потезу компаније да монетизује дељење лозинке. Прво, ово је само суђење и тренутно је ограничено на само три земље. Тестирање је начин компаније да провери да ли функција функционише. На основу своје ефикасности, Нетфлик ће одлучити да ли ће се ове две функције проширити на друге регионе.

Друго, додатна накнада је опциона. Као што је горе поменуто, Нетфлик-ов приступ не кажњава оне који деле лозинке. Ви ћете одлучити да ли је вредно додатног плаћања по сопственој вољи.

Да ли треба да платите за Нетфлик-ове додатне функције?

Иако су две додатне функције доступне само у три земље, да ли их заиста вреди платити? Наравно, додатно плаћање за Нетфлик је последња ствар коју вероватно желите да чујете одмах након повећања цена 2021. Међутим, с обзиром на корисност функција, можда би било вредно ако вам је стало до резултата компаније.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *