Покретање ИоуТубе канала никада није било приступачније, а на платформи можете пронаћи садржај везан за скоро сваку тему која се може замислити. Идеја да је „прекасно за покретање ИоуТубе канала“ донекле је погрешна; Човек може да ужива у успеху све док је дуго посвећен.

Једном када сте у замаху, креирање садржаја постаје мало лакше, али многи људи наиђу на први видео. Зашто? Јер задатак изгледа претежак. У овом чланку ћемо разговарати о свему што би требало да укључите у свој први ИоуТубе видео да бисте се покренули.

1. Направите кратак преглед за свој видео

Прикупљање садржаја за ИоуТубе је супер лако када знате о чему желите да разговарате. Пре него што укључите камеру, требало би да размислите о чему ћете разговарати у првом отпремању. Не морате да размишљате о компликованој теми.

Када одаберете тему, направите кратак преглед и раздвојите сваки одељак на неколико тачака. Можда бисте желели да избегнете писање скрипти, јер ће коришћење једног често учинити ваш садржај неодољивијим. Можете да користите Мицрософт Ворд или Гоогле документе да креирате свој нацрт, или чак апликацију Нотес на свом паметном телефону.

2. Поправите подешавања камере

Није вам потребна фенси камера да бисте почели да снимате видео записе за свој ИоуТубе канал. У многим случајевима, ваш паметни телефон – или обична камера за влоговање – биће више него довољна. Не морате чак ни да будете професионални видеограф, али је важно да се основе исправе.

Почните са основним подешавањима камере и савладајте их пре него што експериментишете са различитим стиловима. Прво и најважније, требало би да укључите аутоматско фокусирање лица за праћење лица; Ово ће осигурати да останете у фокусу током целог клипа и да се уместо тога можете фокусирати на разговор.

Када снимате, размислите о коришћењу равног или неутралног профила боја. Ако то учините, имаћете значајан степен флексибилности у постпродукцији, посебно са корекцијом боја и оцењивањем боја.

Баланс белог може значајно да утиче на изглед и осећај ваших сцена. Пре снимања, идите на подешавања камере и промените Келвинов број на основу ваших услова. Покушајте да будете сигурни да тон ваше коже изгледа природно.

3. Уверите се да је ваша камера на доброј висини

Последња ствар коју желите је да снимите свој видео и схватите да нико не може да вам види пуно лице. Пре него што разговарате са камером, уверите се да је ваш уређај на доброј висини и на стабилној површини.

Ако вам сто није довољно висок, можете да сложите неколико књига једну на другу док камера не буде на жељеној висини. Стативи су додатна опрема за фотографе, а подједнако су корисни и за видеографе; Ако планирате да редовно отпремате видео снимке на ИоуТубе, размислите о улагању у један.

4. Представите себе и тему видеа у свом уводу

Ваш увод треба да ангажује публику, а ако им не кажете шта могу да очекују од вашег видеа, тешко ћете то учинити. Када притиснете дугме за снимање, уведите тему о којој ћете разговарати пре него што разговарате о било чему другом.

Након што уведете тему о којој ћете разговарати, требало би да разговарате и о себи. Наведите своје име и зашто имате право да говорите о тој теми. Радећи обе ове ствари ће корисницима дати још један разлог да остану.

5. Нека ваша камера снима савршено

Када снимају свој први ИоуТубе видео, многи људи укључују и искључују дугме за снимање кад год направе грешку. Међутим, немогуће је имати десетине клипова када сте спремни за уређивање.

Вероватно ћете правити грешке, али не морате да задржите делове који вам се не свиђају у свом видеу. Снимите свој видео у једном дугачком клипу и исправите грешке које сте направили у фази постпродукције.

6. Нека ваше уређивање буде једноставно

Многи видео снимци на ИоуТубе-у ових дана имају професионални ниво квалитета уређивања. Ако сте доследни током дужег периода, достићи ћете ниво сличан њима, али биоскопски снимци нису неопходни за првих неколико отпремања.

Када завршите са снимањем видео записа и свих б-роллова, нека уређивање буде што једноставније. Урадите основну корекцију боја и оцењивање боја, али не брините о додавању успорених снимака и сличних ствари. Временом можете додати нове типове снимака и технике уређивања видео записа.

7. Креирајте своју сличицу видеа

Када завршите са снимањем и уређивањем видео записа, скоро сте спремни да га отпремите. Али пре него што то урадите, морате да направите сличицу коју ће људи видети када кликну на ваш канал или пронађу ваш садржај у резултатима претраге.

Требало би да учините своју сличицу привлачном и негде споменете тему видеа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *